Blogi ajankohtaista Peltolammella

17. syys, 2020
14.4.2010 - - 15.9.2020
 
Rakas Cara ❤
lähti ikivihreille vainioille ja metsiin, jossa ajettavia riittää aina eikä kivut ja sairaudet vaivaa.
Suuri persoona on poissa, elämämme The Mäyräkoira, jonka veroista ei ole toista.
Ikävä on suunnaton.
Caralla (Charleswood Bonnie) oli mahtava luonne niin ihmisten kuin koirien kanssa, kaunis ulkomuoto ja mitä parhain ajuri.
Cara ajoi kaikkea mahdollista riistaa, ehdoton suosikki oli kettu, myös kauriit, peurat ja jänikset, joiden ajossa se oli taitava harjoiteltuaan pupujen kaikki metkut jo pienestä pitäen, kun jäniskanta oli hyvä eikä karvapurriaisetkaan saaneet olla Caralta rauhassa.
Carasta tuli ajovalio KVA-A reilun kolmen vuoden iässä.
 
Iloinen, avoin ja peloton luonne hurmasi monet eläinlääkärit ja -hoitajat kun klinikka käyntejä kertyi lukemattomista mm.siedätyksen aikaan.
Se mikä jäi puuttumaan alkuperäisistä toiveistamme huolimatta, Caran jälkeläiset, kun terveys puuttui muuten loistavalta tyypiltä.
Cara oli viimeiset vuodet metsästävien ystäviemme perheessä, kun perhe eli hyvin vaikeaa aikaa, tuoden eloa ja iloa elämään sekä seura- että metsästyskoirana. Samalla Cara pääsi monipuolisemmille jahtimaille jossa oli myös pikku sorkkaa.
 
Lepää rauhassa ihanista ihanin ❤ Cara!

 

8. maalis, 2020

Jänis/rusakkojahdissa ovat olleet useimmat Peltolammen kasvatit ja tiedän että muutamalla muullakin, kuin meillä, on ollut saaliin kanssa kehnoa tuuria, mutta ajot ovat rallattaneet.
Kuvissa onnistumisia Kamulle kaksi jänistä, Urholle jänis ja Nuppuliinalle rusakko. Onnittelut kaadoista!!!
Pyritään pitämään mäykyt hyvässä kunnossa myös huiliaikaan, että elokuun 20 päivä pääsee aloittamaan ihan täysillä!

8. maalis, 2020

Kävimme tapaamassa viime kesän Nalle&Kessu pentueen pennuista Vänskää ja Rokkaa. Molemmat ovat kasvaneet hyvin sopivankokoisiksi, hyvinkin keskikokoa. Toki lopullinen koko selviää, kun ovat saaneet vielä massaa. Luonteet ovat niin kultaa. Vänskä on näistä se energiapakkaus ja Rokka rauhallisempi.
Molemmat ovat käyneet metsässä riistanhajuihin totuttelemassa ja ne kiinnostaa, eli siitä on hyvä jatkaa sitten elokuun 20pvä, kun on kauden aloitus.

31. tammi, 2020

Nelson ylinnä, Manu alavasemmalla
Tuittu alaoikealla ja Alma sen yläpuolella.
Nämä pennut toimii, ajot raikaa, kaatoja tulee ja koetulokisiakin.
Nelson pätevöityi 2019 Hypokoiraksi ollen ensimmäinen mäykky, joka on tämän tittelin saanut.

26. tammi, 2020

Nalle, Ykä ja kauris.
yläoikealla Nuppu ja kauris
Alla Joda ja eka kettu