Blogi ajankohtaista Peltolammella

31. tammi, 2019

31.1.2016 syntyivät nämä ihanat ajokoneen alut, Alma, Tuittu, Nelson ja Manu <3.
Kuvassa Muumi-pullervot ovat noin pari viikkoisia pennun pötkylöitä.
Silloin voitiin vain haaveilla miten innokkaita ajureita oli kavamassa, mutta tänään tiedämme, että hyvin toimivia ajureita ovat kaikki :D

12. tammi, 2019

Tammikuu 2019 on jo lähes puolessa ja lunta on tullut niin reilusti, että mäykkyjen ajohommat on näillä keleillä tosi vähissä.

Tammikuussa on kuitenkin tapahtunutCool


Joda, (P.Loortix P.Nyyti) on ollut mukana aktiivisesti ajometsästyksessä jo aiemminkin, mutta 2.1.-19 kun keli oli todella vaativa, kovaa tuulta, pakkasta ja lunta polveen asti, kaikki osui kohdalleen. Jodan ajamassa kaurislaumassa oli neljä kaurista, joista sitten yksi saatiin eräksi.
Onnittelut teille kaikille ja kiitos kuvasta Iiris!

Hyvät ajot on saanut myös Nuppu, Jodan sisko, sekä kauriiden että jäniksen kanssa myöskin haasteellisissa maastoissa ja runsaassa lumessa. Sitkeyttä ei puutu, kertoi Nupun omistaja Osmo!

Myös moni muu on ajellut riistaa pitkiä ja reippaita ajoja, mutta tuossa yllä nyt nuoriso-osaston kuulumisia.

Nallen, P.Tuuba KVA-L, luolavalioituminen on ehtinyt kirjautua Kennelliton järjestelmään.

Viimeisin hieno uutinen tulee Nelsonilta, joka edelleen kouluttautuu Hypo-koiraksi. Kuitenkin yksi edellytys ko." tutkintoon" on suorittaa "kiv koira kansalainen" testi, jonka Nelson suoritti onnistuneesti. Neljä koiraa oli läpäissyt testin ja kolme reputti.
Testin yksi vaatimus on että tehtävät pitää suorittaa ilman palkkausta, mikä monen kohdalla voi tyssätä alkuunsa.
Linkki testiin: http://www.kivakoirakansalainen.fi/kuvaus

 

10. joulu, 2018

Paljon on ehtinyt tapahtua sitten edellisen päivityksen.

Moki oli marraskuun alussa Turunsaristossa sorkkajahdissa ja vähän muissakin harrastuksissa... Moki pääsi ajelemaan sorkkaa oikein täysinpalkein ja peura kulki ihan äänen kanssa. Mokin ajosta saatiin sille ensimmäinen peurakaato. Mutta Moki teki isännän elämästä sangen jännää,kun se olikin hakulenkillä napannut mäyrän jäljen ja paineli sen perässä maan alle. Haukkui siellä yli kolme tuntia ja isäntä kaivoi vimmatusti, koska iltapäivän lautalle oli liput ja aika hupeni huimaa vauhtia. Mutta Moki sai pidettyä mäyrän luolan perällä, josta isäntä sai koiran ulos kaivettuaan 1,5m maata ja he ehtivät myös lautalle. Onnea Matti Mokin ekasta peurakaadosta!

Röllin ajosta saatiin myös koiran ensimmäinen kauriskaato! Onnittelut Rölli ja Juha-Matti!

Nallen LUT Kokeista satiin iloisia uutisia itsenäisyyspäivän aamuna, edellisillan kokeesta oli tullut     A 47 pist.tulos ja Nallen nimen eteen voi pian (kun KVA hakemus on tehty) liittää KVA-L.                Onnittelut Nalle, Ykä ja Riitta!

Tuitun ajosta saatiin koiran ensimmäinen peurakaato ja komea pukki olikin. Onnea Kari ja Tuittu!

 Paljon muitakin kaatoja on mäykkyjen ajoista saatu, joista en yksitellen mainitse.

Yksi saalisuutinen tuli Kamun ekoista jälkeläisistä, jotka ovat nyt puolivuotta, kun Olga Turunseudulla kyyditti sorkkaa passimiehen eteen ja saatiin eräksi. Onnea Saku ja Olga!

Kiitos kuvasta Kari, jossa Tuittu kaadolla

29. loka, 2018

Metsästyskausi on vilkkaana käynnissä ja Peltolammen kasvatit ovat olleet myös uutterasti jahdeissa ja treeneissä. Riistaa on mäykkyjen ajosta tullut mukavasti, mitä uutisia olemme saaneet. Viimeisin oli Manun ajosta amuttu kauris Ahvenanmaalta, mutta menevän ja eläväisen Manun mieli teki ajaa lisää, eikä se malttanut jäädä kaadolle poseeraamaan.Cool

Nalle kävi 17.10.-18 LUT-kokeessa ja tuloksena hieno LUT B 43 pistettä ja koe keskeyttettiin 5 minuutin jälkeen.

Lämpimät Onnittelut Ykä & Nalle!

Hirvijahdit on vielä monessa seurassa kesken ja vasta sen jälkeen päästään oikein kunnolla pikkusorkkaa jahtaamaan, joten toivomme kaikille hyviä ajoja ja tuloksia heille jotka suuntaavat kokeisiinHyvä 
Muistakaa myös, jos ei MÄAJ päivän kokeista löydy sopivaa, niin kokokaudenkoe olisi silloin mahdollista suorittaa, mikäli koira ei ole aiemmin saanut pitkästä kokeesta MÄAJ 1 palkintoa.
Sen voi sopia ylituomarin ja palkintotuomarin kanssa, ilmoitus päivää ennen YT:lle koettellu päivävstä ja maastosta. Muista kuitenkin maksaa koemaksu ennen koetta kennelpiirille (Etelä-Savossa näin) ja joissain kennelpiireissä on nimetty henkilö, joka ottaa vastaan kokeen jälkeen koepaperit ja hänelle voi maksaa koemaksun (Kymi). Tämä tulee kuitenkin aina tarkistaa joko Tapahtumakalenterista tai Kennelpiirin sivuilta. 

Tässä linkki Kennelliiton MÄAJ koko kauden ajokoe, tämä on vain perusasiat kertova teksti, mutta tarkemmat löytyy Taapahtumakalenterista. 

Tämä webmaster lähtee terveysmatkalle ja uskallan luvata vain jonkun päivityksen ennen joulua!

Kuvassa viimetalven ruokinnalta kauriita täällä saaristossa.

12. loka, 2018

Masi on ajellut kauriita jo viime kaudella. Tällä kaudella on tullut hyviä yli tunnin ajoja, mutta viime lauantaina kaikki onnistui napiin ja ajosta kaksi kaurista eräksi. Onnittelut Masi ja Teemu!!!
N-pentueen nuoret ovat kauden alussa toimineet mukavasti ja iloista ajoääntä on saatu kuulla myös muilta.
Kiitos kuvasta Teemu!