3. maalis, 2019

Koirien "kesäloma" alkoi 1.3.-19.8.-19

Onneksi loppukaudeksi tuli vielä hankikantoa, kun ainakin meidän mäykyt olivat olleet pitkällä tauolla joulusta lähtien, koska lunta oli niin julmetusti, ettei mäykyllä ollut mitään mahdollisuutta edetä n.80cm pehmeässä uppolumessa.

Kyllä mäykyt rallatelivat iloisesti kun jäniskantakin on pitkästäaikaa sangen mukava. Toki jänikset ovat käyneet ahkerasti myös omilla mailla olevilla ruokinnoilla. Uskallan väittää, että ruokinnalla voidaan vaikuttaa jäniskantaan ainakin pitkässäjuoksussa, ei se mikään pika-apu ole.

Kasvattien omistajilta on myös tullut hyviä kuulumisia helmikuun loppupuolen onnistuneista ajoista. Joku jäniskaatokin saatu mukavasti kauden päätteeseen, niin että positiivinen ajatus jää sinne mäykyn luppakorvien väliin hautumaan koko pitkäksi lomaksi.

Unohtamatta pohjistamme Naskaa, joka sekin on talven aikana saanut koko ajan lisää uusia hyviä kanalintukokemuksia ja haukkuja, jotka sitten syksyllä toivottavasti palaavat jopa jalostuneina nuoren Naskan mieleen.

Kuvassa Nyytin yksi parhaista jänisajoista helmikuun lopulta, vaikkakaan haukkulaskuri ei näytä totuutta, koska tutka on liivissä, koiran selässä. Otin kuvan ajon alkuvaiheessa, joten syheröä kertyi vielä tuplat lisää.

Nyt vaan kaivellaan esille ne muuta mukavat liikuntamuodot tassukansalaisten iloksi🙂