15. helmi, 2018

Tammikuun tapahtumia

Edellisestä postauksesta on vähän ehtinyt vierähtää, mutta tässä vähän yhteenvetoa tammikuun metsästyksistä.

Kovasti on Peltolammen kasvatit olleet jahdeissa mukana ja saalista on saatu hyvistä ja pitkistä ajoista.

Nuorista, viime kesän N-pennuista ovat lähes kaikki ajaneet, pitkiäkin yli tunnin ajoja joista on myös ajettava nähty, Jodan ajossa kauriit n. 10 metrin päästä, muttei koiranohjaajalla ollut haulikko sillä kertaa matkassa. Kauriiden lisäksi ajettavana on ollut jäniksiä, Moki oli ajanut ilvestäkin.
Osalla äänenanto on niukahkoa, mikä sinällään on ihan hyvä juttu, kun niitä liian herkästi ääntäantavia mäykkyjä on valitettvasti aivan liikaa.
Tuota pentuetta suunniteltaessa tavoitteenamme oli maltillinen äänenanto, kun kumpikaan vanhemmista ei ole tyhjänhuutajia. Ja jos haluaa mäykkyänsä herkistää, niin siihen löytyy kohtalaisen helposti keinoja.

T-pennuillekin, joille kaikille ei vielä aiemmin ollut saatu kaatoja, ovat kunnostautuneen hienosti. Murulle ei tosin vielä ole edes yritetty kaatoa.
Nallen ja Hottiksen ajoista on saatu kaadoiksi hienosti useampia pikkusorkkia, Nallelle kaksi kaurista, joista toinen vielä pitkään ja sitkeään (runsas lumi) 1,5 tunnin ajoon. 
Hottiksen ajoista kaksi aikuista peuraa ja vasa sekä kolme rusakkoa.

Nelson, Nyytin ekasta pentueesta, lisäsi vielä kauris kaadolla ajettavien eläimien valikoimaansa. 

Nyytikin pääsi kaurisjahtiin pariinkin paikkaan. Ensimmäinen koiramies keikka ei antanut kauriita, kun niitä ei alueelta löytynyt, mutta peura-ajot Nyyti täräytti kuitenkin.
Toinen reissu oli onnekkaampi, ja ajosta eräksi kauris, jonka kaadolla Nyyti vaan pyörähti ja palasi omia jälkiään siihen kohtaan, josta loppuosa kauriista (kaksi) oli jatkanut matkaa toiseen suuntaan. Ne ajoon ja lenkit venyikin pitkiksi, kun kauris lähti Saimaan saareen, jossa ajo jatkui. Sitä kaurista ei kuitenkaan kaadettu.

Kiitos teille kaikille, että olette käynneet metsällä/treenaamassa mäykkyjänne ahkerasti🙂
Onnea myös kaadoista, joita mäykkynne ovat kiitettävästi saatelleet passimiesten eteen!!!