3. loka, 2017

Murun ajotreenejä

Nyt on Murukin päässyt mukaan ajotreeneihin parin viikon ajan, kun piti odotella karvan kasvamista. Kun se trimmattiin, karva irtosi hyvin, paikoitellen vähän tuli nakuja paikkoja ja jouduttiin odottamaan karvan kasvua, että suojaa ihoa.

Mutta Muru onkin ollut hyvin, hyvin reipas ajurin alku.
Viime viikolla se yhtenä iltapäivänä, kello taisi olla jo 16-17:00 välillä, lähti hakulenkille edeten määrätietoisesti heti suoraan noin kilometrin päähän. Jäätiin Arton kanssa katselemaan tutkaa, että tuleeko yhtä vauhdikkaasti takaisin, mutta eipä tullut, vaan perattuaan yhden taimikon Muru vain jatkoi matkaa kohti muutamaa mökkiä.
Tähän aikaan vuodesta, kun monet ovat laittaneet mökkinsä talviteloille, on myös voitu laittaa hiiren/rotanmyrkkyjä, joten Murua lähdettiin ottamaan pois.
Nuoren koiran kohdalla on hyvä kiinnioton jälkeen viedä sitä toiseen maastoon,jos vaan mahdollista, että oppii sen ettei kiinniotto aina tarkoita lystin loppua.
Muru vietiin toiseen maastoon, eikä aikaakaan kun se sai pupun ylös ja ajo lähti. Ei tosin pitkä, mutta kuitenkin jäi uutterasti hakemaan hukalle. Hukalta sitten otettiin kiinni.

Tänä aamuna Muru pääsi taasen metsään, oli kyllä sunnuntainakin saaressa, ja haki sangen normaalisti tehden mukavia lenkkejä. Pölläytti todnäk pyitä ja antoi niille vähän ääntä. Mutta sen jälkeen Muru lähtikin hakemaan rantaa pitkin edeten yli 800 metriin. Tiedä sitten oliko jäniksen vai supin yöjälkee, kun molemmat viihtyy vedenäärellä. Hakulenkki eteni lähelle meidän omaa riistapeltoa, jossa on kamerassa näkynyt sekä supia että jänistä, mutta päätettiin ottaa kiinni.

Muru on reipas hakemaan, kun vaan ajot vähän pitenisivät, niin voisi ajatella talvella vaikka ajokoetta 🙂