14. maalis, 2017

Nyyti vaan antaa odottaa.... Muru-murkkuikäinen

Nyytin juoksuja odotellaan edelleen🙂.

 

Muru-murkkuikäinen on muuttunut entistä huonokuuloisemmaksi, pari koristekorvaa roikkuu päässä, muttei niistä ole mitään yhteyttä aivojen komentokeskukseen....
Toivottavasti se yhteys palautuu vielä joskus.
Tottavie tämä murkkuikä alkoi ilmetä juurikin saman tien, kun Muru syttyi riistalle ja yhdistelmä on mitä mielenkiintoisin. Varsinkin nyt kun joitakin pupuja on saatu Saimaan jäädyttyä ja jos ne saadaan vielä pysymään kesän yli.
Toivottavasti kaikilla muilla T-pennuilla ei ole ilmennyt tätä "valuvikaa", joka vaan nyt meillä  on pahenemaan päin.

Totta puhuen, tuo nuoren koiran murrosikä kuuluu ihan normaalina osana sen kasvuun aikuiseksi. Joillakin se alkaa noin puolivuotiaana, toisilla vähän myöhemmin ja uroksilla oireet voivat olla vähän miedommat, mutta ne saataa jatkua 1,5 vuoden ikään.
Omistajaa saataa ihmetyttää esim. aiemmin hyvin luoksetulevan koiran taantuminen tai reipaasti uusiin asioihin suhtautunut koira voi muuttua jonkin tutuhkon asian osalta pelokkaaksi. Siihen auttaa vain omistajan rauhallinen suhtautuminen ja koiran tukeminen pelottavissa tilanteissa. Moni nuori koira testaa jo opittujen asioidenkin osalta omistajaansa, onko se kielletty juttu edelleenkin kielletty. Kyseenalaistamiseen on suhtauduttava  rauhallisen määrätietoisesti, että hyvä isäntä- koira -suhde säilyy ja vahvistuu.

Lumien sulamista ja mejä-kauden alkua odotellen.
Aurinkoisia kevättalven kelejä toivottaa Muru palvelijoineen🙂