3. maalis, 2017

Jahtikauden päätös ja Murun pupuajo

Laskiaistiistai ja jahtikauden pätös sattui mukavasti sopivaan keliin, niin että mäykkymme pääsivät pitkästäaikaa, karkeiden kelien jälkeen, ajotreeneihin, vaikka ilves oli jo pari päivää liikkunut maillamme ja lähes pihapiirissäkin.

Aamulla aloitti Muru ja sai jäniksen liikkeelle ihan itsenäisesti reilun puolen tunnin haun jälkeen. Muru ajoi pupua noin tunnin, reilut puolituntia aluksi lähes äänettä, vain neljä haukkua kuultiin tuona aikana, vaikka jänis oli liikkeellä. Jatkossa kuitenkin ääntä alkoi tulla oikein sopivasti viimeiset 20 minuuttia. Muru selvitti myös useamman hukan, mutta otettiin sitten pois, kun jänis siirtyi tien kautta hyvin hankalaan, kallioiseen maastoon.

Päivä jatkui Nyytin ja Nickin osalta uusissa maastoissa ja molemmat työntelivät jänistä tunnin verran. Oli mukava kuunnella iloista rallatusta.
Molemmat otettiin kiinni kesken ajon. Nickille oli kertynyt niin paljon lunta tassuihin, että eteneminen oli kovasti hidastunut ja Nyytin ajo taimikossa jossa oli myös runsaan lumen vuoksi työlästä.
Olimme kerrassaan tyytväisiä päivään, kaikki kolme saivat tehdä työtä mihin ne on tarkoitettu.
Toscan valeraskauden takia se ei ollut maastossa.

Mennyt jahtikausi oli onnistunut kokonaisuudessaan, mäykyille saatiin kaatoja, peuroja ja jänis Nyytille sekä koepuolella MÄAJ-1 palkinnot Nyytille ja Urholle sekä MÄAJ- 3 Kamulle.
Karkeat kelit haittasivat harmillisen paljon treenejä vuoden alusta lähtien ja kaurisjahteja jotka oli sovittu, jouduttiin harmiksemme perumaan.