13. tammi, 2017

Lepää rauhassa Laika.

"Laika,"  Peltolammen Laika
12.4.2006-8.12.2016.

Laika oli hyvin rakastettu perheenjäsen ja lemmikki,
joka valitettavasti lähti sateenkaarisillalle aivan liian aikaisin.

Laika oli syönyt lenkillä jotain "ylimääräistä", joka valitettavasti on mäykyille turhan yleinen tapa.
Laika tuli hyvin huonovointiseksi,  se oksenteli ja oli vesiripulilla. Välillä sen vointi vaikutti jo vähän tasaantuneen, mutta seuraavana yönä tilanne paheni rajusti, tuli veriripulia ja Laika oli hyvin voimaton. Eläinlääkärit tekivät parhaansa kriittiseen kuntoon menneen Laikan pelastamiseksi, mutta lopulta ei ollut muuta mahdollisuutta kuin päästää Laika pois, kivuista ja kärsimyksistä. Todennäköinen vierasesine (näkyi  rtg-kuvassa) aiheutti liian laajat vahingot Laikan sisäelimiin.

Laikan kanssa harrastettiin jäljestystä sekä koiranäyttelyjä, näyttelyistä Laikalla oli kaksi varasertiä. Laikan jäljestysuran saavutuksia oli Suur-Savon Mäyräkoirakerhon MEJÄ Mestari -titteli, jonka Laika sai  tuloksella AVO 1, pist.50, vuonna 2008. Se olikin kerhomme ensimmäinen kerta, kun tuo titteli jaettiin, joten Laikan nimi on kunniapaikalla, ylimpänä, kyseisessä kiertopalkintopokaalissa.
2015 ja 2016 samainen pokaali on parkeerannut meille, Nickin saavuttamana.
Laikan korkein koetulos MEJÄ:ssä oli VOI-2 pist.35. 

Nyt Laika❤ saa Liina-emonsa ja Lyyti-siskonsa kanssa jäljestellä sateenkaarisillalla.

Lämmin kiitos Rikulle ja perheelle kaikesta mitä Laikan kanssa teitte sekä piditte myös yhteyttä meihin.
Olemme niin pahoillamme  Laikan menetyksestä, voimia Rikulle ja koko perheelle jaksaa eteenpäin ❤. Uskomme että Laikan paikka on aina sydämmissämme ja kauniit muistot  Laikasta auttaa surussa ja kaipauksessa.

 

Laikan muistolle, Rikulta 8.12.2016

"Hyvästi, kettu sanoi. Nyt saat salaisuuteni. Se on hyvin yksinkertainen: Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä." (Antoine de Saint-Exupéry)