26. marras, 2016

Nelson peurajahdissa ja Muru piipahti Hottiksen luona

Nelsonin metsästysmaat on Lohjan riistarikkaissa maisemissa, joissa tänään poika pääsi peuraa ajaa pöllyttämään.
Ensimmäinen ajo ehti kestää vain vartin, kun todettiin, että ajo ajautuu väärään suuntaan pasituksesta ja metsästysalueelta, joten Nelson kytkettiin ja se pääsi hakemaan uutta ajettavaa.
Onnistuneen haun tuloksena ajo lähti ja Nelson pääsi vielä näkemään ajettavan peuralehmän, joka toki lisäsi nuoren ajurin intoa. Haukku oli sakeaa ja ajovauhti 9-10km/h.
Puolituntia Nelson ehti ajaa, kun ajo kulkeutui pari metriä leveän joen partaalle, josta peura oli loikannut yli, vaan koira jäi harmistuneena ojan rannalle kun mukava ajo siihen tyssäsi.
Nelson ehti jo autolle kuivattelemaan ja huilimaan, kun sen jäljestystaitoja ylättäin tarvittiinkin ja Nelson pääsi toisen mieleisen lajinsa pariin. Se jäljesti hyvin ja jälkitarkasti, kunnes haavakko peurapukki löytyi ja pukki voitiin lopettaa. Nelson pääsikin sitten vähän pöllyttelemään ja puistelemaan seitsenpiikistä peurapukkia🙂.
Hieno ja onnistunut peurajahti Nelsonilla ja isännällä, varsinkin kun koira pääsi molempien lempilajiensa käyttöön.

Piipahdimme Murun kanssa Hottis siskoa tervehtämässä vajaa viikko sitten.
Hottiksesta on kasvanut oikein nätti ja sopusuhtainen, iloinen, ystävällinen ja lyhytkarvainen mäyräkoiraneiti🙂. Hottis on ehtinyt osallistua jo yhteen Matsäriin ja viikolla se kävi Mustin ja Mirrin hotkimiskisassa, josta Hottis sai myös palkinnon.