23. marras, 2016

Nickille ensimmäinen peurakaato to. 17.11.-16

Pääsimme taas koiramiehiksi peurajahtiin ja matkaan lähti mukaan Nyyti ja Nicki.
Maassa oli lunta, joka oli hyvin kosteaa ja yöllä oli tupsauttanut vähän uuttakin, niin ihan tuoreet peuranjäljet näkyi hyvin.

Ensimmäinen veto, johon laitettiin kaksi mäykkyä eri suunnista, ei tuottanut tulosta. Nickin eteen sattui vain tuoreet ketun ja supin jäljet. Toisesta vedosta sovittiin, että kaverin koira lähtee sinne, mutta pienen hetken päästä tuli ilmoitus, että koira olikin mennyt supien perässä kiviraunioon, joten Nicki pääsi hommiin.
Eikä mennyt montaa minuuttia kun ajo lähti.🙂Välillä tuli hukka isossa kuusikossa, jossa oli peuranjälkeä joka suuntaan, mutta kyllä ne alueelta poistuvat jäljet löytyi ja ajo jatkui.
Tosin uskon että Nickille oli haastetta, kun yhden maalaistalon pihassa poltettiin jotain, joka savusi aivan valtavasti ja kitkerä savunhaju leijjui laajalla ympäriistössä.

Vaan peurat, emä ja vasa, pyörittivät Nickiä vesotulla taimikkoalueella jokusen tovin, kunnes kuuluikin laukaus. Vasa oli törmännyt passimiehelle lähes syliin, vajaan kymmenen metrin päähän. Näin Nicki ajosta saatiin ensimmäinen kaato.
Kiitos ampujalle Veikolle, joka on ollut menestynyt hirvenhiihtäjä!