9. loka, 2016

Nelsonin ajosta hirvikaato

Nelson, Peltolammen Nuuskamuikkunen, aloitti ajurin tehtävänsä todella näyttävästi, kun se pääsi eilen elämänsä ensimmäiseen jahtitilanteeseen mukaan🙂. Jahdissa oli tarkoitus metsästää sekä peuraa että hirveä.
Nelson otti ajoon nuoren tappisarvisen hirviuroksen ja hyvällä ajolla vei sitä eteenpäin antaen reippaasti ääntä oikein kertovalla haukulla. Mikä oli ilahduttavaa, että koira todettiin myös hyvin rehelliseksi, kun hirvi teki pienen koukun niin Nelson sulki suunsa, kun ei ollut ihan varma missä ajettava menee. Se ei ollut edes kunnon hukka, vaan pieni harhautus kurvi hirveltä. Siitä ajo jatkui kaadolle saakka.
Nelson käyttäytyi kaadolla rauhallisesti ja taisipa itsekin ihmetellä saaliin suuruutta 😀.

Muumipennut, s.31.1.2016 (Falkmarkens Ludde x Peltolammen Pinjacolada) ovat aloittaneet jahtikauden erinomaisesti, kaikki neljä pentua ovat syttyneet hyvin riistalle ja saaneet ajoja. Kasvattajina olemme erittäin tyytyväisiä ja kiitollisia kasvattiemme otteisiin sekä loistaviin metsästäviin perheisiin, joissa kasvattimme saavat tehdä sitä työtä mihin mäyräkoira on tarkoitettu🤩.

Kuva: Sampo R