26. syys, 2016

Peurajahdin aloitus

Olemme todella kiitollisia siitä, että olemme saaneet olla viime kaudella mukana Mikkelissä peurajahdissa koiramiehinä, kun niitä ei omilla mailla metsästettäväksi ole.

Niin ilahduttavan kutsupuhelun saatuamme, suunnistimme sunnuntaina kohti Kovalaa ja joukueemme, Tosca ja Nyyti, täydentyi vielä Urholla, joka saapui Ruokolahdelta ensimmäiseen peurajahtiin, mitä se tosiaan oli sekä isännälle että Urkille.

Seuran miehet olivat tehneet "aamuläksyt" kiitettävän hyvin ja tiedossa oli parissakin paikassa ihan näköpeuroja, joista päivämme alkoi.

Urho pääsi hommiin ensimmäiseen ajoon ja eikä aikaakaan, kun ajo alkoi raikamaan. Ajossa oli peuralehmä vasansa kanssa. Hyvin nopeasti vasa saatiin eräksi ja emo jatkoi matkaansa Urhon ajamana. Passimies vaan vähän myöhästyi ja peura oli ylittänyt jo tien, josta sitten Urkki otettiin kiinni ajosta.

Siirryimme toiselle alueelle, johon laskettiin kolme mäykkyä maastoon vähän eripuolille, mutta koirat eivät sieltä peuroja löytäneet, Urkki sen sijaan työnnätteli jänistä tovin aikaa🙂.

Päivä jatkui kaikin puolin tapahtumarikkaana, mutta uusia kaatoja ei enää tullut.

Kuvassa: Toni ja Urho sekä kaadon tehnyt Veijo