21. syys, 2016

Nickin Ruotsin turnee onnistui mahtavasti => SE VCH ja FI JVA

Ruotsin reissumme 15.-18.9.-16 oli etukäteen ohjelmoitu sangen tiiviisti, kun heti perjantaille oli ensimmäinen jälkikoe, lauantaina oli aamupäivällä näyttely Malmköpingissä ja sen jälkeen jälkikoe illalla Ramnäsissä. Sunnuntaille oli vielä tavoitteena saada kolmas jälkikoe, joka sitten lauantaina iltapäivällä varmistui, ja se olisi Enköpingissä hyvinkin aamusta sunnuntaina. Tämä ohjelma vaati melkoisen autoilun, mutta ajomatkat eivät olleet onneksi pitkiä, noin kaksi tuntia pisimmillään.

Perjantai iltapäivä oli hyvin lämmin ja aurinkoinen, kun ajelimme Järfallaan ekaan kokeeseen.
Nicki lähti jäljelle hyvin reippasti aloitusneliöstä ja jäljellä eteneminen oli määrätietoista. Yhden koukun Nicki teki mustikankerääjän luokse, joka oli lähellä jälkeä, mutta palasi sieltä omatoimisesti. Jäljestys eteni reippaasti loppuun, kaadolle joka oli kauriin sorkka.
Tulos oli 1.palkinto.


Lauantain näyttelystä saatiin ERI, eikä käyttöluokassa oleille neljälle nartulle jaettu ollenkaan SA:ta, mikä Ruotsalaisia kovasti ihmetytti.
Illan jälkikoe oli maastoltaan hyvin suomalaistyylinen, osittain vähän soinen ja siellä kasvoi suopursua, joka on koiralle tosi haasteellinen.
Nicki selvitti senkin jäljen mallikkaasti, vaikka riistaa oli liikkunut alueella ihan lähiaikoihin. Sen verran maasto tarjosi haastetta, että jäljestys kesti vähän kauemmin.
Tulos oli 1.palkinto.
Myöhään meni ajelut takaisin Saltsjöbadeniin, jossa me yövyimme ja startti sunnuntaiaamuna oli aikainen.

Sunnuntaina maasto Enköpingissä oli erittäin riistarikas lehtomainen alue luonnonsuojelualueella. Odotellessa Nicki pongasi useita kauriin jälkiä ja hyvin oli kipinää ja halua lähteä niiden perään, mikä tietenkin lisäsi perhosia minun vatsassa.
Mutta kun jäljestys alkoi, olimme siirtyneet lähes kilometrin ja Nicki aloitti jäljestyksen tosi hienosti, eteni koko ajan määrätietoisesti aina sorkalle asti. Tämä oli Nickiltä koko reissun paras jäljestys, jota kyllä tuomari myöskin kovasti kiitteli :D
Kolme koetta ja kolme 1.palkintoa, niin Nickistä tuli SE VCH 🙂 ja suomessa saadun VOI 1.palkinnon myötä --> myös FI JVA❤. Valion arvot tullaan hakemaan, kun ne vaan näkyvät Hunddatassa.
Voi vaan arvata, että iloisin mielin ajelimme kohti Tukholmaa, poiketen matkalla Gripsholmin linnaan, jonka pihalla Nicki on kuvattu.
Kotiin oli lyhyempi matka 😀