4. tammi, 2016

Peurajahdissa

Onneksi pakkasherra ei sunnuntaina paukkunut niin rapsakoissa lukemissa mitä ennusteet uhkailivat vaan jahtiin päästiin alle -10 asteen lukemissa. Ajoittain puhalsi kyllä sangen vinkeä viima aukeilla paikoilla.
Jahtikoiriksi lähti Tosca ja Nicki, vaikka suunnitelma oli ottaa mukaan myös Urho, joka kaipaisi lisää pikkusorkalta kokemusta, mutta Urkin tassun anturassa oleva nirhauma, mikä tuli ajotreenissä karkealla kelillä, aiheutti Urkin poisjäännin.
Nicki lähti ekana hakemaan peuraa ja teki ihan mukavaa lenkkiä, mutta se ei kuitenkaan osunut sinne mihin peurat olivat siirtyneet.
Vaihdettiin "työtakki" Toscalle ja ei kun menoksi.
Tosca ajeli kahta peuraa mukavasti, jotka olivat erkaantuneet kolmen peuran porukasta, kuitenkin niin että ajo siirtyi passittomalle alueella. Parin tien ylityksen jälkeen Tosca otettiin ajosta kiinni, koska peurat olivat jo ehtineet ylittää yhden tien taas kerran, ja Tosca pääsi jatkamaan ajoa autokyyti avusteisesti. Ei niin etteikö työ olisi kelvannut, vaan näin pystyttiin turvaamaan ajuria työssään. Ajo jatkui ja ei mennyt kauankaan kun saatiin tieto, että peuravasa oli amuttu. Peuraemää yritettiin vielä saada ajoon, mutta se oli ehtinyt liikkua runsaasti tehden lenkkiä ja jälkiä niin paljon, ettei ihmissilmin päästy selvyteen mihin se oli siirtynyt, koska lunta oli tuskin ollenkaan tiheämmässä metsässä ja koirallekin tehtävä oli ylivoimainen.
Ampujana oli Juha ja hänen toinen peurakaatonsa. Onnea kaatajalle!!!