22. joulu, 2015

Toscalle ajosta peurapukki

Viime lauantaina, kun lunta oli loppu viikolla saatu maahan, alkoi myös peurajahti naapuriseurassa Hauhalassa ja kutsu oli käynyt tulla koiramiehiksi jahtiin.
Arto otti mukaan Nickin ja Toscan, kun Nyyti on nyt huilivuorossa. Tosca pääsi ekana ajohommiin. Eikä se ehtinyt kuin lähteä menemään, kun kuului pamaus ja peuraa ammuttiin, mutta osuma ei ollut tappava ja koiran tultua paikalle se pääsi hakemaan haavakkoa, joka löytyikin noin kilometrin päästä. Seisontahaukku oli tiheää n.90haukkua/minuutti ja koira paikallaan. Passimies hiipi tilanteeseen ja joutui kotvan odottelemaan että koira ei ollut liian lähellä ja peura ampumahollilla, mutta sopivan tilanteen koitettua peurapukki päästettiin kärsimyksistä, kun sen etujalka oli poikki.
Tämä oli Toscalle syksyn ensimmäinen peurakaato, kettu oli ammuttu aiemmin syksyllä🙂.

Nicki päästettiin seuraavaksi irti ja sen edestä läksikin peura liikkeelle melko pian. Nicki ajoi peuraa oikein kiihkeästi ja hyvin, mutta passimiehen kohdalla peura käänsi persukkeensa passimiehelle eikä kunnollista ampumapaikkaa ollut, joten peura säästi henkensä ja Nickille ei vielä kaatoa tullut. Kuitenkin olemme oikein tyytyväisiä sen työskentelyyn ja ajoon, koska tämä oli sen ensimmäinen kunnollinen peura-ajo. Aiemmin se oli ajanut pienen pätkän, mutta lumen paakkuuntuminen karvoihin hyydytti koiran peltoaukealle paikalleen.

Nyytin käytös on muuttunut, se on hyvin hellyyden kipeä ja haluaa tulla jatkuvasti rapsuteltavaksi sekä paijattavaksi, joka käytös on sille aivan epätyypillistä, sekun ei normaalista sellaista kaipaa 🙂.
Ultra-aika on varattu 29.12.-15 jolloin varmistetaan tilanne👍.

 

Hyvää ja Rauhallista Joulunaikaa kaikille Peltolammen kasvateille perheineen sekä kaikille ystävillemme !!!!

Toivottaa Peltolammen kaksi-ja nelijalkaiset🙂