23. marras, 2015

Peurajahdissa koiramiehinä

Päästiin jo toisena viikonloppuna peräkkäin Kovalaan peurajahtiin koiramiehiksi.
Viikko sitten mukana oli nuoriso-osasta Nyyti ja Nicki ja silloin nähtiin paljon jälkiä, mutta koko yön aamuun asti jatkunut vesisade oli harmi kyllä huuhdellut metsän lähes hajuttomaksi. Nicki ehti päräyttää isompi sorkkaista heti aluksi, mutta se riemu katkaistiin pian poikki.
Muuten päivä oli rattoisa, raitista ilmaa, liikuntaa ja valtavasti hirven jälkiä.

Eilen Nyyti jouduttiin jättämään kotiin viikolla alkaneen juoksun takia ja matkaan lähti Tosca sekä Nicki.
Lauantain runsas lumisade oli kuoruttanut maan pehmeään vaippaan, jota parhaimmissa paikoissa oli reilut 15cm ja se antoi odottaa tuoreita peuranjälkihavaintoja.
Nicki pääsi ,noviisina peuralle, kokeilemaan onneaan heti aamusta. Epäilymme tästä lumipalloautomaatista osui oikeaan ja vajaan kilometrin jälkeen nuoskalunta oli kertynyt sen tassuihin valtavat liikkumisen estävät pallo paljoudet. Niin pääsi seuraava mäykky jatkamaan peuranjälkien työstämistä.
Eikä aikaakaan, kun passilinjan välistä oli päässyt peura puikahtamaan läpi ja Tosca lähti siitä kyydittäjäksi. Tosca ajeli peuraa tunnin verran, kunnes ajolenkki tuli taas tielle, jossa ei ollut passia, otettiin se kiinni, seuraava koira jatkamaan.
Päivän aikana ajettiin useaita ajoja, mutta vasta aivan päivän päätteeksi sattui pomppu pukki passimiehen eteen ja peurakaato tuli koko metsästysporukalle palkkioksi päivän metsästyksestä.
Paljon Onnea kaatajalle ensimmäisestä peurasta🙂!!!