23. syys, 2015

Ketunajoja

Ketut käyvät meillä vierailulla ihan tämän tästä, riistakameraan on tallentunut jopa kolme eri visiittiä yhden yön aikana, tosin osa ainakin on saman ketun vierailuja, mutta on ollut myöskin kaksi eri kettua..ainakin, joten eipä ole ihme jos meidän mäykkyset välillä käyvät niitä ajelemassa. Hyvää ajoharjoitustahan se on sekin.

Kun tiedetään, että kettu ehtii kulkea yhden yön aikana melkoiset matkat, ei sekään ole ihme, että useimmat ketunajot ajoittuvat iltapäivään, kun kettu on päiväreissuillaan ja koira sattuu niille jäljille, voi hakumatka tulla merkittävästi lyhyemmäksi.

Tosca sai tänään iltapäivällä erittäin hyvän ketunajon. Metsään läksin puolen kolmen maissa, kun aamu sekä aamupäivä oltiin Puumalassa uusissa maastoissa Nyytin ja Nickin kanssa.
 Toscan ajo lähti reilun puolen tunnin päästä, eikä passimies ehtinyt alkukahinoihin, kun oli Etelänlahdella supinloukkua katsomassa. Siinä vaiheessa kun Arto tuli kotiin, oli tyypillinen passipaikka jo ohitettu ja matka jatkui Peltolammen toiselle puolelle, eikä kettua saatu nurin. Kuvassa näkyy vain osa Toscan ketunajosta, joka jatkui tuosta Peltolammen toiseen päähän, jonne ajo sitten keskeytettiin.
Samanlainen tilanne oli 13.9. kun menin Caran kanssa mustikkaan ja ajo lähti lähes heti kun olin Caran irti päästänyt. Silloin näinkin ketun, mutta en ollut ottanut haulikkoa mukaan kun menin marjaan, eikä marjanpoimurilla tosin ei haulikollakaan olisi 60-80m matkaan saanut kaadettua.

Perjantaina on sitten hyvin jännä päivä ja toivomme Urhalle onnea ja hyviä ajoja Savitaipaleella ajokokeessa 🙂.