13. syys, 2015

LUT-koe ja ajoharkkoja

Ei ollut eilen 12.9.-15 Toscan hyvä päivä, kun LUT-koe  tyssäsi alkuunsa.
Tyhjänluolan tarkastus oli täällä kertaa kompastuskivi, mutta niin ettei Tosca suostunut/halunnut mennä putkeen ollenkaan. Jos olisin halunnut innostaa sen kunnon kiihkoon, se kyllä olisi mennyt putkeen, mutta mitä ilmeisimmin äänen kanssa ja homma olisi jäänyt sitten siihen, kuten kerran jo kävi koetilanteessa.
Näin en kuitenkaan halunnut menetellä, kun sen äänen antoa tyhjässä putkessa on saatu jo vähennettyä, niin olisin tehnyt karhunpalveluksen koiralla.
Se oli sellainen päivä. Kokeen jälkeen huomasin että Toscalla oli ripuli, jota jatkui koko illan, lieneekö se ollut syynä Tosca-tuskan vaisuun esitykseen.

 

Nicki ilahdutti viikolla ajotreenissä.
Se teki hyvää hakua ja sen uuttera, määrätietoinen haku, jota kesti lähes tunnin sai palkkion kun ajo lähti . Ajettavana oli vanha ja viisas jänis, joka osasi eksyttää koiraa erittäin haasteellisessa maastossa. Nicki pystyi selvittämään useamman hukan ja ajo jatkui.
Maasto on korkea kallioinen mäki ja niemeke Saimaaseen, jossa maasto nousee kallioportaittain ja portaat ovat 1,5-5 metriä korkeita, niin ettei koira pääse menemään suoraan jäniksen jälkeä ja hyppyjä portaalta toiselle, vaan koira joutuu ajoittain kiertämään pitkän poikkeaman ajojäljeltä. Osittain kallioseinämä tippuu suoraan Saimaaseen usean metrin.