8. heinä, 2015

Tosca astutettu onnistuneesti tänään

Toscan  ❤(Vuorenkaiun Pinja) ja Tikrun  ❤(KVA-A Aittakallion Blick) häitä vietettiin tänään ja astutus tapahtui niin kauniisti kukkivan puutarhan keskellä, ettei kauniimpaa hääpaikkaa mäykkypari voisi toivoa.
Läksin pävällä kotoa viemään Toscaa Pitkäjärven Eläinklinikalle progesteroni testiä varten, jonka tulokset saadaan seuraavana päivänä, eli huomenna.
Mutta kokenut eläinlääkärimme sanoi, että otetaan näyte kuitenkin emättimestä, kun sai kuulla että juoksun alun ajankohta ei ollut aivan tarkalleen tiedossamme. Näytteen tutkittuaan hän kertoi, että jos ei progetestiä olisi, kuten ennen ei ollut, niin tilanne näyttää siltä, että nartulla on varmasti ihan paras päivä ja on mahdollista ettei huomenna enää astutus onnistu. Tai jos narttu antaa astua, muttei välttämättä tiinehdy, joten eipä aikakaan kun sain tarkistettua, että olimme tervetulleita Lahteen Tikru-sulhon luokse ja niin ell-käynti muuttui astutusmatkaksi.

 

Aluksi Tosca yritti esittää vähän vaikeasti tavoiteltavaa, mutta Tikru-sulhon rauhallisen määrätietoiset liehittelyt sulattivan Toscan ja niin lyhyen esileikin jälkeen (n.15min.) tapahtuikin jo oikea astuminen ja koirat olivat kiinni. 
Siihen vielä sattui ihana, onneatuova sadekuuro, joka toivottavasti enteilee hyvää kasvua siemenelle.
Jäämme odottamaan vielä huomenna saatavan testin tulosta, josta riippuu teemmekö uusintakäynnin Tikrun luokse vai jäämmekö näillä eväillä toivomaan pienten mäyräkoirien kasvua ja syntymää 🙂.

 

Yhdistelmä KoiraNetissä ja lisätietoa vanhemmista Pentuja-sivulta