25. touko, 2015

Nickin ensimmäinen MEJÄ -koe 24.3.-15

Nicki (Falkmarkens Nickolina) on ollut innokas harjoituksissa ja hyvin halukas menemään verijälkeä ja niin olimme ilmoittaneet sen MEJÄ-kokeeseen.

Toimin kokeessa koiranohjaajana, joten meitä oli koirakossa tasan kaksi yhtä noviisia 😮😀.

Jäljen ajo lähti mukavasti, vaikka keli oli kovan tuulen vuoksi riittävän haasteellinen. Ekalla kaadolla Nicki rengasti ainakin pariin kertaan ja varmisteli mihin jälki jatkui, mutta lähti jatkamaan kuin juna, kunnes eteen tuli oja jossa oli ihan reilusti vettä. Ohjaajana olin myös hieman huolissani miten homma onnistuu, kun Nicki ei viime syksynäkään ollut erityisemmän innokas menemään järveen.
Mutta tovin pyörittyään ojan penkalla se hyppäsi veteen ja porskutteli toiselle puolelle josta jäljestys jatkui. Pian sen jälkeen tulikin makaus, jonka Nicki merkkasi kevyesti ja jatkoi jälkeä. Mutta eihän ne ojat siihen loppuneet, niitä tuli vielä 3-4 eteen ja Nicki meni hyvin päättäväisesti veteen ja jatkoi työtään ihan mallikkaasti kaadolle, merkkasi kaadon ja otti sorkan reippaasti hampaisiinsa, luovuttaen sen sitten nätisti minulle, niin jäljestys päättyi.

Tuomari mainitsi tulosten julkaisussa erityisesti, että teillä on "helmi" ja toivotti menestystä myös jatkossa :D, mikä kovasti lämmitti mieltä.

Päivä oli pitkä ja tulosten odottelu tuntui tuskattuvan pitkältä, kun en oikein osannut arvioida mihin palkintoon meillä olisi mahdollisuuksia.

 

Nicki sai MEJÄ AVO 1 palkinnon, pistein 44, josta olemme todella tyytyväisiä.

 

Peltolammen kennelin kasvateista P.Artur eli Jaska oli todella hyvin menestynyt käytännön jäljestystehtävissä, siltä saatiin yli 100 haavakkoa Espoossa, joista suurin osa oli Turuntien liikenne turmissa haavoittuneita.