28. helmi, 2015

Uutta kautta odotellessa harrastukset vaihtuu

Metsästyskausi on ohi ja mahtavia  hetkiä sen aikana saivat myös Peltolammen pötköt.


Upeimpana kokemuksena varmaan Toscalle ja Nyytille lienevät olleet peurakaadot, jotka saatiin kummankin ajosta :D
Komeaääninen Urho on ajanut myös kauden aikana aivan mahtavia ja pitkiä jänisajoja, viimeiksi tänään työnteli kaksi tuntia jänistä :D Myös kettu on saanut kyytiä Urhon, Nyytin ja Toscan ajossa. Useamman kerran yritettiin kahdestaan passata, että Toscalle olisi saatu kettu kaato, mutta kettu nähtiin useamminkin, harmi vaan liian pitkässä matkassa.

Tosca on näihin asti toiminut pelkästään ajurina, mutta menen sen kanssa tulevana torstaina Suur-Savon Mäyräkoirakerhon LUT-treeneihin, jota odotan suurella mielenkiinnolla, erityisesti sen vuoksi kun Tosca on ollut ketulle niin kuuma ajohommissakin.
Jos Tosca hommasta innostuu, sille voisi tarjota myös käytännön toimia pesillä.

 

Lumien lähdön jälkeen on tarkoitus treenailla jäljestystä nuorempien (Nyyti, Urho ja Nicki) kanssa. Nicki ei ole vielä käynyt kertaakaan jäljellä, joten se lienee mieleistä treeniä myös meidän juniorille.

 

Näyttelykausi käynnistyy kevään edetessä ja olen tutkaillut aikatauluja sekä lähialueen näyttelytarjontaan. Nypittävästä rodusta kun on kyse, niin aikataulutus alkaa trimmauksien suunnitelusta. Jos Varkauteen olaan menossa 17.5. niin nyppimisellä alkaa olla kiire. Siitä eteenpäin on useampia mukavia vaihtoehtoja.