26. elo, 2014

Karkkarien treenikausi alkoi

Pitkän odotuksen jälkeen taas mäykyt pääsivät nauttimaan täysin siemauksin metsätreeneistä. Tosin rehellisyyden nimissä täytyy todeta, että tänä syksynä poikkeuksellisen huonolla peruskunnolla, kun helejakso kesti lähes puolitoista kuukautta, jona aikana ei juurikaan käyty lenkillä. Helteillä pääasia oli koirien vilvoittaminen ja uimassa käynti sekä kuumimman päivän aikaan pötköttely viilennetyissä sisätiloissa.

 

Mutta nyt sitten olisi tarkoitus, kuten muinakin syksyinä, pitää hyvin säännöllistä treenirytmiä, mikä meillä tarkoittaa noin 3-5 kertaa viikossa kullekin aikuiselle mäykylle. Miksi näin usein, kyseli kerran kasvattaja kaverini, kun meillä on ollut rankasti laskeva jäniskanta koirat saavat/joutuvat harjoittelemaan hakua vähän turhankin paljon ajettavan vähäisyyden vuoksi, eikä haku kasvata tietenkään ajokuntoa samalla tavalla.

 

Heikko jäniskanta näkyi jo ensimmäisten päivien treeneissä. Vasta toisena treenipäivänä yksi mäykyistä, Tosca, sai kettuajon. Passi vaan ei ollut riittävän ajoissa paikallaan, niin kettu sai jatkaa matkaansa, kun taas Tosca otettiin kesken ajosta kiinni.

Parempia ajoja odotellen :D

Kuvassa Urho (Peltolammen Pepsicola) kesäkuisen verijäljen kaadolla.