5. helmi, 2014

Juoksuaikoja ja Nyytin pupun ajoa

Talvi ja lumi oli saapunut savoon.
Matkani aikana sattui olemaan talven tähän mennessä kovimmat pakkaset, mistä en ole suuremmin pahoilani.

Kovilla pakkasilla mäykkyjen metsälenkit on sitten olleet vähäisiä ja jos päiväsaikaan pakkanen lauhtui, treenit toteutettiin lyhennettyinä. Nyyti onkin päässyt harjoittelemaan, kun Toscalla ja Caralla on juoksuaika. Ehtivät kyllä helmikuun loppupuolella vielä metsään, ellei pakkaset ja lumen runsaus muuta tilannetta.

Eilen oli oikein lupsakka keli ja Nyyti pääsi hakemaan sekä ajamaan jänöä.
Kun päästin Nyytin irti, se lähti 100-150metriin hakemaan yöjälkeä ja haki uutterasti noin 30 min. ottamatta välillä yhteyttä. Haku siirtyi metsätien toisellepuolelle ja itse siirryin myös paremmalle tarkkailupaikalle, mistä oli näkyvyyttä mukavasti. Sieltähän se juuso pinkasikin ylös ja juoksi minusta n. 20 metrin päästä, muttei todennäköisesti huomannut minua. Odottelin että Nyyti sieltä tulee ajaen, mutta reilun 15 minuutin päästä vasta tuli koira eikä antanut ääntä siinä vaiheessa, vain yhden haukahduksen olin kuullut aiemmin. Eli ei tässä vaiheessa anna ääntä yöjäljellä. Mutta sitten lähti äänen kanssa ja meno oli vauhdikasta, kunnes tuli hukka tielle. Tovin aikaa Nyyti ehti hukalla hakea, kunnes ajo jatkui.
Tämä oli hyvä "kenneljänis", ei tehnyt pitkää lenkkiä eikä myöskään lähtenyt metsässämme työskennelleen moton hakuualueelle, jota vähän pelkäsin.
Ehti siinä vielä parikin hukkaa tulla, kun pupu lato menemään lähes samoja jälkiä sekä osittain edellisöisiä jälkiä. Tyytyväisenä sain todeta, kuinka sitkeä Nyyti oli hukalla, eikä olis millään halunnut jättä työtään kesken. Olimme olleet metsässä noin kaksi tuntia ja halusin koiran pois ennen kuin uupuu ja kappasin sen syliin kun ei kutsulla tullut. Nyyti urputti ja valitti, sitä jatkui autossa ja vielä sisälläkin protestoi kesken jääneitä hommia.

 

Saukon kuvan halusin lisätä vain siksi, kun asumme Saukonsalossa ja talviaikaan näemme saukon jälkiä useasti, nähty myös tänä talvena. Toki niitä liikkuu kesälläkin, mutta niiden toteaminen on vain vaikeampaa.