6. tammi, 2014

Toscalle saatiin jäniskaato

Vihdoin tänään oli tuurit kohdallaan, kun Tosca ajoi pupua saarijahdissa n. 50 minuuttia ja kauden eka kaato saatiin hienosti lopuksi.

Ajo sujui mukavasti eikä taukoja ollut kuin muutama noin reilun minuutin pituinen pätkä. Riippuu miten olis saanut ominaisuuspisteitä, mutta tuolla ajolla olisi ollut mahdollisuus 1.palkintoon ajokokeessa :D

 

Nyyti pääsi samaisella pupulla tehdylle laahajäljelle kokeilemaan toisen kerran jäljestystä ja sehän meni hyvin. Kaatona oli kyseinen jänis ja kaadolla Nyyti halusi vähän vaan maistella pupun korvaa, toisin kuin Tosca emänsä, joka olis mieluusti ahminut koko paistin. Kyllä Tosca sai maksan, munuaisen ja sydämen, jotka olivat hänestä oikein maukkaita.

 

Kun käytin mäykkyjä pienellä pisulenkillä, kaksi keskimmäistä hihnassa, tämä "villivarsa"  Nyyti, karkasi hämärtyvään mettään, eikä millään tullut kutsumalla pois. Muut mäykyt sisälle ja otsalampun ja pillin kanssa varustautuneena läksin etsimään. Vihdoin Nyyti suostui tulemaan pois. Tästä voinee vetää sen johtopäätöksen, ettei Nyyti enää "sytyttelyä " tarvii, vaan sopivia treenejä alueella missä riistaa on.

 

HUOM! Kotisivujen päivitykseen tulee nyt lähes neljän viikon tauko, kun tämä koirien treenaaja lähtee jalottelemaan/retkeilemään Gran Canarialle sangen jyrkiin maastoihin sekä toivottavasti vähän vähäsateisempiin maisemiin.