1. tammi, 2014

Hyvää Uutta Vuotta 2014 !

Suurkiitos Peltolammen kasvattien omistajille aktiivisesta vuodesta!

Vuosi 2013 oli monella tapaa mieleenpainuva.


Tarkoitukseni ei ole kerrata vuoden tapahtumia, kun pääosin kaikki mainittava on kerrottu täällä blogissamme. Kuitenkin kerron muutamista tapahtumista tai siitä kun joillakin osa-alueilla ei poikkeuksellisesti ole tapahtumia.


P-pentue syntyi 30.6.-13 ja se vaikutti paljon niin koiriemme kuin heidän palvelijoidensa elämään. Tosca astutettiin vappuna ja jo siinä vaiheessa olimme päättäneet, että varmuuden vuoksi pyrimme välttämään niin koiranäyttelyitä kuin kokeita (tiineys ja imetysaikana), ettei suurempien koirataphtumien vitsaukset, tarttuvat sairaudet sotke suunnitelmiamme.  Joten koko 2013 vuonna emme osallistuneet, edes turisteina, yhteenkään koiranäyttelyyn, mikä on ihan poikkeuksellista. Toki päätökseemme vaikutti koiramaailmassa liikkuneet huhut ja osittain tosiasiatkin pentuekuolemista ja poikkeuksellisen pienistä pentueista. Tosin ei juuri ollut tarvettakaan viedä mäykkyjämme näyttelyyn. Kaikilla niillä, joilla mahdollinen käyttövalioituminen olisi voinut olla tulossa, oli jo riittävä näyttelytulos.

 

Ihanat kaksoset syntyivät luomuna ja Tosca-emo hoiti niitä aivan erinomaisesti.

 

Ajokokeissa käytiin kolme kertaa, Cara kävi kerran ja valioitui Uudessakaupungissa 23.11.-13 ja Tosca kävi kahdessa ajokokeessa tuloksin MÄAJ-0, pistein 39.89 ja 34,50. Ensimmäisessä oli kaksi kohtuutonta häiriötä, rusakko/kaurisajot ja toisessa niin luminen maasto ja puusto, että ajoääni hävisi nopeasti, kun peurapukki lähti pitkälle lenkille. Näistä löytyy tarkempia tietoja blogista.

Arto oli tuomaroimassa kerran ja minä myös kerran.

 

Peltolammen Loorti KVA-L ja KVA-M sai 2013 aikana metsästysvalion tittelin sekä osallistui useampaan ajokokeeseen. Loorti on myös käynyt luolilla, joista saaliina useampi supi ja mäyrä.  Lisäksi Loorti oli 3. Suur-Savon Mäyräkoirakerhon Vuoden Käyttömäykky kisassa.
Lisäksi vuoden aikana Loorti sai jälkeläisiä kahdessa pentueessa, joista ehtivimmät  osallistuivat jo näyttelyihinkin. Pentunäyttelyiden tulokset Lahdessa olivat lupaavia, mutta ne ei kirjaudu KoiraNettiin, kun ne eivät ole virallisia. Hyrieus pentu, jossa emänä Cacciare Teeny-Weeny osallistui Messukeskuksen isoon näyttelyyn ja sai ERI ja SA:n.

 

Koirarintamalla ei myöskään murheilta vältytty, kun Tiuhtilla todettiin alkava kaihi ja suunnitellut pennut ja ajokokeet jouduimme jättämään. Iloinen asia oli kuitenkin Tiuhtille löydetty uusi metsästävä koti, jossa hyvät peuramaat.

 

Tänään 1.1.2014 Nyyti aloitti vuoden iloisesti, ajamalla ensimmäisen kerran jänistä ihan äänen kanssa. Tästä on hyvä jatkaa treenejä.