22. marras, 2013

Hampaiden vaihtumista ja Eino-myrskyä

Kymmenen päivää on hurahtanut hetkessä edellisestä päivityksestä.

Näin ei ole tarkoitus, mutta Eino-myrsky pitkine sähkökatkoineen pisti huushollin poikkeus asentoon.  Meillä ei toiminut myöskään mobiililaajakaista eikä matkapuhelimet. Kyllä 32 tunnin jälkeen, sähköjen palattua, tuntui todelliselta luksukselta, nauttia kaikista sähkön suomista helpotuksista, eikä niistä vähiten suihkusta. Niin monessa askareessa sitä sähköä tarvitaan, vaikkei sitä normitilanteessa käyttäessään mitenkään rekisteröi. Ilman sähköä meni  aikaa jo päivän ruokien suunnittelussa ja valmistuksessa, puhumattakaan lyhyen valoisan ajan lyhentämä tehollinen työaika. Kynttilänvalossa ei kovin tarkkoja hommia tehdä. Onneksi tuli alku kesästä hankittua agregaatti, jonka turvin saatiin kaikki neljä pakastinta kesän ja syksyn saaliineen  säilymään sulamattomina. Onneksi noita tulisijoja on, ettei ainakaan kylmyys päässyt yllättämään. Jopa päinvastoin, kun puuhellassa oli valkea lähes taukoamatta, myös takassa ja leivinuunissakin oli tulet, tuntui ajoittain tuskastuttavan kuumalta. Tai vaihtoehtoisesti vaatetusta oli liikaa.

 

Viimeviikolla Cara pääsi ajelemaan peuraa Hauhalan metsästysmaille. Passitus ei sattunut ihan täysin peuran ja ajon kulkureitille, joten kaatoa ei tullut. Mutta se oli oivallinen treeni, kun Cara ja Arto ovat lauantaina taasen Uudenkaupungin ajokokeessa. Pidetään peukkuja :D

Toscan treenit menivät niin, että ensimmäisen kerran täällä kotimaisemissa se lähti supin perään ja onneksi maan päällä, sai hyvät pysäytyshaukut. Supi oli sen päivän saalis, eikä treeniä jatkettu.

 

Nyytin hampaiden vaihtuminen on siinä vaiheessa, että ensimmäinen kulmahammas on irronnut ja nyt vaan odotellaan muiden kulmureiden putoamista. Luita on pureskeltu ahkeraan. Itse asiassa ihan loistava ajankohta hampaiden vaihtumiselle, kun noita hirvenluita on nyt piisannut.

Nyytin metsäilyt ovat jatkuneet lähes päivittäisinä ja se ilmiselvästi nauttii retkistä. Hajuja seurailee mukavasti ja häviää näkyvistä noin 10 minuutiksi. Tilasin Nyytille huomioliivin Suomen Metsästyskoirapalvelusta, koska siinä liivissä oli etuna tarrat sekä rungonympäryksessä että edessä rinnan päällä, että kasvun myötä liivi olisi kasvanut mukana. Mutta jouduin palauttamaan sen kun tutkatasku oli Garminille sopiva, eikä sitä olisi kovinkaan yksinkertaisesti saanut muokattua Trackerille sopivaksi. Täytyy varmaan noista Kardogin kolmesta liivistä joku muokata ja pienentää Nyytille sopivaksi.