19. syys, 2013

Nyyti pian 12 viikkoa

Aika rientää niin kovaa vauhtia, että pikkupentua ei enää ole, mutta hyvin energinen ja reipas pentu kyllä. Taitaa olla Nyytillä joku itsenäistymisen vaihe, kun vihellyksellä hyvin luoksetuleva pentu on muuttunut erittäin itsenäisesti touhuilevaksi ja seikkailevaksi vesseliksi. Kyllä pillillä voi tulla luokse, ellei juuri satu olemaan jotain vielä kiinnostavampaa tekeillä. Muutenkin Nyyti on itsenäinen ulkona, eikä sitä tunnu häiritsevän vaikka välimatkan ihmiseen on pitkä, toisin kuin pennut yleensä.

 

Ulkoilut ja kävelyt ovat venähtäneet noin kilometrin pituisiksi, eikä nuo matkat Nyytiä uuvuta, vielä jaksaa hyvin leikkiä sisälle tultua. Vanhus ja varsa on ollut mukava yhdistelmä, sillä Liina-mumsa ei välttämättä innostu pidemmistä hihnalenkeistä. Nyyti tietysti juoksee vapaana. Liina halutessaan ulkoiluttaa itseään silloin, kun jotain mahtavia hajuja löytyy, eikä siihen muita kavereita tarvita, vain riistaa.

Nyyti nauttii metsässä riehumisesta, kaivaa sammalikkoa, hyppii mustikkavarvikkoon ja välissä syökin mustikoita. Odotan vaan kovasti viileämpiä kelejä, ettei koko ajan tarviis olla varuillaan kyykäärmeiden takia. Nekin on näihin aikoihin siirtymässä talvehtimispaikoilleen.

 

Aikuisten mäykkyjen toivoisi viikonloppuna löytävän riistaa, ajettavaa, kun Aleksi tulee parin kaverinsa kanssa viettämään metsästysviikonloppua. Kerrankin olis pupupassiinkin useampi henki, toisin kun kahdestaan metsästäessä. Sorsien ruokintaa on vielä jatkettu ja niitäkin on tarkoitus ampua kanalintujen lisäksi.

Pidetään peukkuja !