25. elo, 2013

Hienosti hihnassa ja ajotreeniä

Kulunut viikko on Nyytille ollut totuttelua elämään ilman leikkikaveria, velipoika Urhoa. Sunnuntai-iltana Nyytin piti ihan pienet itkut ja valitukset purkaa ilmoille, kun Urho ei enää ollut kaverina, mutta kolmen tyynnyttelykerran jälkeen pentulaan tuli hiljaisuus ja Nyyti kävi nukkumaan. Muutenkin leikkikaverin lähtö ja sopeutuminen aikuisten mäykkyjen seuraan on vaatinut meiltä "palvelijoilta" huomattavasti aikaa ja seuran pitoa. Ei siinä muuten ongelmaa,  kun mäykkyjen leikki-into vaan ei ole kaikin ajoin riittänyt tyydyttämään aktiivisen Nyytin tarpeita.

 

Torstaina Nyyti piipahti eka kerran metsässä ja se oli kivaa. Nyyti otti löytämänsä männynrisun ja kantoi sen pihamaalle lelukseen.

Eilen harjoiteltiin hihnassa kulkemista ja se meni ihan hämmästyttävän hyvin. Nyt vaan tarvitaan toistoja muutaman päivän välein.

En tänä aamuna ( ikä 8 vko) hämmästellyt yhtään, kun Nyyti nousi portaat alhaalta yläkertaan kuten emänsä Tosca jo 8 viikoisena.

Mukavia uutisia on kuulunut myös Urhon kodista. Veli Urho on kotiutunut hyvin, päässyt tutustumaan myös lähi metsään ja kaikkeen uuten se on tutustunut rohkeasti :D .

 

Aikuisten mäykkyjen ajotreenit alkoivat heti ti 20.8.aamulla klo 5. Eka päivänä ajoja kuultiin vain Caralta saaritreenissä iltapäivällä. Pupu juoksi mukavasti rantakaislikossa ja Carakin pääsi viilentäytymään veteen.

Tosca sai keskiviikkona ketunajot ihan kohtuullisen haun seurauksena. Tiuhti on päässyt harjottelemaan hakua, mutta ajoja ei ole kuultu. Tosin Tiuhtin viime viikolla alkanut juoksuaika on asettanut omat rajoitteensa treeneille, eikä sitä voidakaan, alustavista suunnitelmista poiketen, viedä Rantasalmen ajokokeeseen 1.9.-13. Kun Tiuhtin ajokoekäynti peruuntui olimme ajatelleet, että Tosca, jonka vieroitus sujui yli odotusten, olisi valmis menemään 1.9. ajokokeeseen, mutta sekään ei nyt onnistu. Toscan tassut eivät kestäneet treenejä vaan niistä iho on ihan rikki, kun tiineys- ja pentuajan eivät tassut ole joutuneet minkään sortin rasituksen alaiseksi. Vieroitusajan tarhassaolo oli Toscalle lähes jatkuvaa kaivamista, jossa tassut saivat jo melkoisen kovaa rääkkiä. Sitten päälle ajotreenit sangen tiukalla tahdilla oli tässä tapauksessa liikaa. Ja todettakoon, ettei Toscalla ole kertaakaan aiemmin ollut mitään ongelmia tassujen kanssa ajokäytössä.

Harmi kyllä on jättää väliin oman kerhon , Suur-Savon Mäyräkoirakerhon, ajokokeet Rantasalmella, ihan naapurissa, mutta siihen on meidän tyytyminen.