Blogi ajankohtaista Peltolammella

17. huhti, 2019

Onneksi nyt on jo hyvin keväisen lämmintä ja mikä parasta se sattui vielä tähän pääsiäisaikaan.


Kessun juoksuja odotellaan ja vaikuttaa siltä että toukokuun puolella toivottavasti päästään tositoimiin.Sydän

Mäykyt on trimattu eli saaneet " kevättakit".
Naskan kanssa aloitettiin " Iloisesti tassutellen" kurssi, jossa harjoitellaan helppoja Toko ja Agi juttuja. Pienen pohjiksen pää meni melkoisen sekaisin, kun oli yhdellä kertaa 15 koirakaveria ja ne jutut jotka oli opittu ja kotona onnistui hienosti, eivät Naskaa kursilla suuremmin kiinnostanut.
Iloisesti jatkamme kurssia ja ainakin siellä on mukavaa sekä Naskalla että emännällä.

Aurinkoista ja lämmintä Pääsiäistä!

20. maalis, 2019

Miklan Kersantti Kepponen "Kessu" tullaan astuttamaan seuraavasta juoksusta 
KVA-L Peltolammen Tuuballa "Nallella"

Molemmat vanhemmat aktiivisessa metsästyskäytössä.
Nalle käytetään pääasiassa ajoon ja Kessua maan alla.
Kts.lisää tästä yhdistelmästä Pentuja sivulta

3. maalis, 2019

Onneksi loppukaudeksi tuli vielä hankikantoa, kun ainakin meidän mäykyt olivat olleet pitkällä tauolla joulusta lähtien, koska lunta oli niin julmetusti, ettei mäykyllä ollut mitään mahdollisuutta edetä n.80cm pehmeässä uppolumessa.

Kyllä mäykyt rallatelivat iloisesti kun jäniskantakin on pitkästäaikaa sangen mukava. Toki jänikset ovat käyneet ahkerasti myös omilla mailla olevilla ruokinnoilla. Uskallan väittää, että ruokinnalla voidaan vaikuttaa jäniskantaan ainakin pitkässäjuoksussa, ei se mikään pika-apu ole.

Kasvattien omistajilta on myös tullut hyviä kuulumisia helmikuun loppupuolen onnistuneista ajoista. Joku jäniskaatokin saatu mukavasti kauden päätteeseen, niin että positiivinen ajatus jää sinne mäykyn luppakorvien väliin hautumaan koko pitkäksi lomaksi.

Unohtamatta pohjistamme Naskaa, joka sekin on talven aikana saanut koko ajan lisää uusia hyviä kanalintukokemuksia ja haukkuja, jotka sitten syksyllä toivottavasti palaavat jopa jalostuneina nuoren Naskan mieleen.

Kuvassa Nyytin yksi parhaista jänisajoista helmikuun lopulta, vaikkakaan haukkulaskuri ei näytä totuutta, koska tutka on liivissä, koiran selässä. Otin kuvan ajon alkuvaiheessa, joten syheröä kertyi vielä tuplat lisää.

Nyt vaan kaivellaan esille ne muuta mukavat liikuntamuodot tassukansalaisten iloksiCool

31. tammi, 2019

31.1.2016 syntyivät nämä ihanat ajokoneen alut, Alma, Tuittu, Nelson ja Manu <3.
Kuvassa Muumi-pullervot ovat noin pari viikkoisia pennun pötkylöitä.
Silloin voitiin vain haaveilla miten innokkaita ajureita oli kavamassa, mutta tänään tiedämme, että hyvin toimivia ajureita ovat kaikki :D

12. tammi, 2019

Tammikuu 2019 on jo lähes puolessa ja lunta on tullut niin reilusti, että mäykkyjen ajohommat on näillä keleillä tosi vähissä.

Tammikuussa on kuitenkin tapahtunutCool


Joda, (P.Loortix P.Nyyti) on ollut mukana aktiivisesti ajometsästyksessä jo aiemminkin, mutta 2.1.-19 kun keli oli todella vaativa, kovaa tuulta, pakkasta ja lunta polveen asti, kaikki osui kohdalleen. Jodan ajamassa kaurislaumassa oli neljä kaurista, joista sitten yksi saatiin eräksi.
Onnittelut teille kaikille ja kiitos kuvasta Iiris!

Hyvät ajot on saanut myös Nuppu, Jodan sisko, sekä kauriiden että jäniksen kanssa myöskin haasteellisissa maastoissa ja runsaassa lumessa. Sitkeyttä ei puutu, kertoi Nupun omistaja Osmo!

Myös moni muu on ajellut riistaa pitkiä ja reippaita ajoja, mutta tuossa yllä nyt nuoriso-osaston kuulumisia.

Nallen, P.Tuuba KVA-L, luolavalioituminen on ehtinyt kirjautua Kennelliton järjestelmään.

Viimeisin hieno uutinen tulee Nelsonilta, joka edelleen kouluttautuu Hypo-koiraksi. Kuitenkin yksi edellytys ko." tutkintoon" on suorittaa "kiv koira kansalainen" testi, jonka Nelson suoritti onnistuneesti. Neljä koiraa oli läpäissyt testin ja kolme reputti.
Testin yksi vaatimus on että tehtävät pitää suorittaa ilman palkkausta, mikä monen kohdalla voi tyssätä alkuunsa.
Linkki testiin: http://www.kivakoirakansalainen.fi/kuvaus