Blogi ajankohtaista Peltolammella

22. marras, 2021

Ihania pieniä pentuja on mukava seurata, kun kasvuvauhti on kovaa ja Muru emo huolehtii heistä erinomaisesti. Pian silmätkin aukeavat.

12. marras, 2021

Murun & Valton pennut syntyivät 10.11.-21 illalla.
Katso lisää Pentuja-sivulta
Kuva pennuista heti syntymän jälkeen❤

1. marras, 2021

Muru on lenkkeillyt vielä mielellään, välillä parin kilometrin lenkkejä ja toisinaan vähän lyhyempiä.
Ruoka maistuu oikein hyvin, vaikkakin maha alkaa olla niin iso, että ruokaa annetaan pienempiä annoksia ja useammin.

Tänään kävimme röntgenissä, suurin odotuksin, että saisimme pentujen määrästä tiedon, mutta suolistossa oli niin paljon ruokamassaa ettei tarkkaa määrä pystynyt näkemään.
pentuja on joko viisi tai kuusi.

Kuvassa Murun masupentuja 🙂

21. loka, 2021

Murun massu kasvaa huimaa vauhtia ja ruokahalu on loputon.
Röntgeniin menemme ma 1.11., jolloin selviää pentujen määrä.

Muuten tämä mammakoira voi oikein hyvin, mitä nyt jännityksellä seuraamme koska iso maha alkaa hankaloittamaan liikumista. Varsinkin portaat, kun kaksikerrosta on talossa, jouduttaneen loppu aikana kiertämään ulkokautta.

Kuvassa Muru 40 vrk

12. loka, 2021

Muru osoitti jo selkeitä tiinehtymisen merkkejä ennen ultraan vientiä, mutta meillä oli ultran tavoitteena, että saisimme vähän vinkkiä pentueen koosta.

Eläinlääkäri teki parhaansa ultratessaan Murua, mutta ell:llä aina niin rauhallisesti käyttäytyvä Muru olikin ilmeisissä "hormoonihöyryissään"sen verran aktiivinen, ettei tarkempaa täsmällistä tietoa saatu. Arvio on että pentuja tulisi, mikäli kaikki menee noermaalisti, 5-10 kappaletta.
Seuratessani ultrausta näin jo ekassa näkymässä 5 ja seuraavassa 2.....toivottavasti pentueen koko olisi siinä, kun ensikertalaisesta nartusta on kysymys. 

Olin reissussa nyt viikonlopun ja neljän päivän aikana oli masu kyllä niin reippaasti kasvanut, että reilusti on tulossa.