Blogi ajankohtaista Peltolammella

8. maalis, 2020

Jänis/rusakkojahdissa ovat olleet useimmat Peltolammen kasvatit ja tiedän että muutamalla muullakin, kuin meillä, on ollut saaliin kanssa kehnoa tuuria, mutta ajot ovat rallattaneet.
Kuvissa onnistumisia Kamulle kaksi jänistä, Urholle jänis ja Nuppuliinalle rusakko. Onnittelut kaadoista!!!
Pyritään pitämään mäykyt hyvässä kunnossa myös huiliaikaan, että elokuun 20 päivä pääsee aloittamaan ihan täysillä!

8. maalis, 2020

Kävimme tapaamassa viime kesän Nalle&Kessu pentueen pennuista Vänskää ja Rokkaa. Molemmat ovat kasvaneet hyvin sopivankokoisiksi, hyvinkin keskikokoa. Toki lopullinen koko selviää, kun ovat saaneet vielä massaa. Luonteet ovat niin kultaa. Vänskä on näistä se energiapakkaus ja Rokka rauhallisempi.
Molemmat ovat käyneet metsässä riistanhajuihin totuttelemassa ja ne kiinnostaa, eli siitä on hyvä jatkaa sitten elokuun 20pvä, kun on kauden aloitus.

31. tammi, 2020

Nelson ylinnä, Manu alavasemmalla
Tuittu alaoikealla ja Alma sen yläpuolella.
Nämä pennut toimii, ajot raikaa, kaatoja tulee ja koetulokisiakin.
Nelson pätevöityi 2019 Hypokoiraksi ollen ensimmäinen mäykky, joka on tämän tittelin saanut.

26. tammi, 2020

Nalle, Ykä ja kauris.
yläoikealla Nuppu ja kauris
Alla Joda ja eka kettu

26. tammi, 2020

Peltolammen kasvatit rokkasivat mukavasti.


Nallelle, P.Tuuba, kauris lähes kahden tunnin ajosta, jonka isäntä pääsi ampumaan ja sitä ennen Nalle otti alkulämmittelyn 20 min. jänis ajolla, josta päästiin nappaamaan pois.


Jodalle, P.Nemo, 4 kauriin ajon päädyttyä naapuriseuran maille, ajosta kettu joka oli sitä lajia ensimmäinen. Tammikkuun aikana Jodalle on saatu kolme kauriskaatoa.


Nupulle, P. Nuppuliina, ensimmäinen kauriskaato, vaikka Nuppu on esittänyt mainioita kaurisajoja useasti, myös vuosi sitten.


Nuppu & Joda ovat sisaruksia.


Tuittu, P. Tiuttu, on jatkanut hienoja ajoja ja peurakaatoja on lukuisia.
Tuittu osallistui Parkanon 28.12. ajokokeeseen hyvin vaativissa olosuhteissa, pakkasta -17 ja keli oli hyvin karkea. Tuittu ajoi kauriita MÄAJ- 1 palk.pist.62,87 vain yhdellä ajolla, koska koiran koetteleminen keskeytettiin eläinsuojelullisista syistä.


Alman , P. KH Alba, kaadot, joita on nuorelle nartulle tullut kiitettävästi, kolme peuraa, kauris ja rusakko. Alman oli tarkoitus startata ajokokeessa,mutta isännän sairastuminen siirtää kokeen ensikaudelle.


Myös Tempo, P.Tempo, on ajanut kauriita ja pupua mahtavasti, ajot vaan ei ole sattuneet passituksiin. Tempolla intoa piisaa ja ajot on komeea kuunnella sekä ajoittain hurjan, välillä jopa liian, jännittävää seurata, kun ajot on myös kulkeneet ison ja vilkkaasti liikkenöidyn tien yli.
Tempo ja Joda ovat pentue veljeksiä :D
Kasvattajan hymy on korvissa 🙂


Lämmin kiitos Iiris, Vesku,Osmo, Kari, Ykä ja Riitta, Tero sekä Lotta❤

      
Kuvassa Alman ajosta ammuttu kahdeksan piikkinen peurapukki.